Home > Preporuka > Tajnost Er Srbije "na popravnom" – B92 Biz
Tajnost Er Srbije "na popravnom" – B92 Biz

Tajnost Er Srbije "na popravnom" – B92 Biz

Poverenik za informacije od javnog značaja poništio je odluku "Er Srbije" da ugovor sa "Etihadom" predstavlja tajnu i vratio predmet na novo odlučivanje.

Kako je objavljeno u rešenju Poverenika, objavljenoj na Fejsbuk stranici organizacije Transparentnost Srbija, poverenik je poništio rešenje kojim je Er Srbija uskratila pristup informacijama koje se odnose na poslovnu saradnju između tog preduzeća i Etihada i vlasničku transformaciju bivšeg Jata i naložio da se predmet vrati na ponovni postupak u Er Srbiju.

Ministarka energetike u ostavci Zorana Mihajlović najavila je pre dva dana da će građani Srbije ove nedelje moći da vide ceo ugovor o osnivanju Er Srbije između Vlade Srbije i kompanije Etihad ervejz. Bivši ministar privrede Saša Radulović ranije je izjavio da su ugovori sa arapskom kompanijom Etihad i delovi ugovora sa italijanskim Fijatom, koje je Vlada Srbije proglasila tajnim, štetni za Srbiju.

Više na: b92.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top